Mikroelektronikai és Technológia Intézet

Médiatechnológus asszisztens

A képzés a mozgóképgyártó szakasszisztens képzésnek az egyik elágazása. (Mozgóképgyártó szakasszisztens szak, Médiatechnológus asszisztens felsőfokú szakképzés, OKJ száma: 55 341 01 0010 55 02)

A mozgóképgyártással kapcsolatos technikai feladatok ellátásra képezzük ki a hallgatókat. Ezen belül pedig speciális multimédia fejlesztési, grafikai, webszerkesztési, film-, video- és hangfelvétel készítési, kiadványszerkesztési, programozási ismereteket is megtanulnak elméletben és gyakorlatban. A médiatechnológusok tévé-, rádió stúdiókban, webfejlesztő- és szolgáltató cégeknél, kiadványszerkesztéssel foglalkozó cégeknél helyezkednek el. Sokan azonban vállalkozásokat is alapítanak. Az alapismereteket ehhez is megtanulják.

A szakmai tárgyaik gyakorlati oktatásának döntő része médialaboratóriumban történik, amely a legkorszerűbb oktatástechnológiai eszközökkel felszerelt: multimédia fejlesztésre dedikált számítógépek, videokonferencia rendszer, videó- és hangtechnikai felvételi eszközök (videostúdióban), interaktív tábla, prezentációs eszközök, hangosítás.

A végzett hallgatók egy része tovább tanul a BSc villamosmérnök szakon, vagy az egyetem más szakjain.